Ook supersnel glasvezel internet? Dat kan! Getnet legt glasvezelnetwerken aan in Nederland en Duitsland in samenwerking met landelijke telecombedrijven zoals KPN.

Goed om te weten: Getnet biedt altijd een open netwerk aan. Dat betekent dat iedere provider op het glasvezelnetwerk van Getnet internet, bellen en televisie mag aanbieden. Dit geeft je de vrijheid om te kiezen voor je eigen provider. Denk aan KPN, maar ook XS4ALL en T-Mobile. Ben je al bij een van deze providers aangesloten, dan is overstappen niet nodig. En wel zo handig: je behoudt gewoon je e-mailadres.

Na deze 5 stappen heb je supersnel internet

Om ook glasvezel internet te krijgen, zijn er een aantal stappen die je moet nemen voordat je daadwerkelijk profiteert van supersnel internet.

1. Overeenkomst voor de aanleg

Om gebruik te maken van glasvezel internet, moet je eerst een overeenkomst sluiten voor de aanleg van een glasvezelaansluiting. Deze aanleg verzorgt Getnet. Binnenkort kun je je voor project Amstelveen online inschrijven via ons digitale inschrijfformulier.

2. Een monteur komt bij je langs

Voordat de glasvezel wordt aangelegd, komt een monteur bij je langs om te kijken waar de speciale modem, waarop de glasvezelkabel wordt aangesloten, geplaatst moet worden. Om de glasvezelkabel op de modem aan te sluiten, moet er door de buitenmuur geboord worden. Samen met de monteur kijk je op welke plek dat het beste kan.

3. Aanleg van het glasvezelnetwerk

Bij de aanleg van een glasvezelnetwerk worden de tegels uit de stoep gehaald om de kabel te leggen. Vervolgens wordt er vanaf de straat onder je tuin een tunnel naar het huis gemaakt. Hier wordt de glasvezelkabel doorheen getrokken.

4. Aansluiten van het glasvezelnetwerk

Voor deze stap moet je thuis zijn. De kabel wordt namelijk door een monteur vanuit buiten naar binnen gebracht. Dit doet hij door een gat te boren in de buitenmuur. Ook wordt de modem geplaatst.

5. Activeren van het glasvezelnetwerk

Als je daadwerkelijk aangesloten bent – en het netwerk geactiveerd is – krijg je van ons een melding. Daarna kun je een abonnement afsluiten bij een provider naar keuze.

Heb je nog meer vragen? Bekijk dan onze FAQ’s: