Tarieven buitengebied Amstelveen

De tarieven voor het buitengebied van Amstelveen zijn bekend. Onderstaand vind je alle informatie. Heb je toch nog vragen? Laat het ons weten via info@getnet.nl

Het aanleggen van een glasvezelnetwerk in een landelijk en groot gebied zoals Amstelveen buiten, is erg kostbaar. Wij vragen daarom een bijdrage aan bewoners in het buitengebied. Voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk van Getnet betaal je een vastrechtvergoeding. Deze vastrechtvergoeding is de bijdrage die elk huishouden of bedrijf betaalt voor de aanleg en het gebruik van het glasvezelnetwerk in dit buitengebied. Let op: Deze vergoeding staat los van de maandelijkse kosten die je betaalt voor een serviceprovider.

Voor adressen in het buitengebied zonder COAX verbinding:

Optie 1

De eenmalige vastrechtvergoeding bedraagt € 1450,-.  Je koopt de vastrechtvergoeding in deze optie in één keer af. Daarnaast sluit je een glasvezelabonnement bij één van de serviceproviders af. Bij een eenmalige betaling van het vastrecht is deze gekoppeld aan je woning. Als je de betaling hebt voldaan, is het in de toekomst niet meer nodig om nog iets voor vastrecht te betalen. Dit geldt ook voor eventuele volgende bewoners.

Optie 2:

Je betaalt maandelijks een vastrechtvergoeding van € 12,25. Daarnaast sluit je een glasvezelabonnement bij één van de serviceproviders af. Je blijft de maandelijkse vastrechtvergoeding elke maand aan Getnet betalen, zolang als je een glasvezelabonnement bij één van de serviceproviders hebt. Bij verhuizing nemen de nieuwe bewoners de maandelijkse verplichting over. Indien je niet langer het maandelijkse bedrag voor vastrecht wil betalen dan kun je later alsnog het volledige, eenmalige bedrag van € 1450,- betalen en zit je niet meer vast aan maandelijkse vergoedingen.

Voor adressen in het buitengebied met COAX verbinding:

Voor iedereen in het buitengebied met een COAX verbinding is de eenmalige vastrechtvergoeding € 400,-. Daarnaast sluit je een glasvezelabonnement bij één van de serviceproviders af. Deze eenmalige vastrechtvergoeding is gekoppeld aan je woning. Als je de betaling hebt voldaan, is het in de toekomst niet meer nodig om nog iets voor vastrecht te betalen. Dit geldt ook voor eventuele volgende bewoners.

Voor adressen in de dorpskern van Nes a/d Amstel:

Voor alle adressen in de dorpskern van Nes a/d Amstel is de vastrechtvergoeding niet van toepassing. Je sluit uiteraard wel een glasvezelabonnement bij één van de serviceproviders af. De volgende straten rekenen wij tot de dorpskern: De Jonge Gerard, De Oude Visscher, De Wijde Blik, Kerklaan en Pastoor van Zantenlaan.

Overige Voorwaarden

De tarieven zijn geldig voor de inschrijfperiode 15 januari tot 1 maart 2020. Bij inschrijving na deze periode, gelden extra kosten voor een na-aansluiting. Dit zal minimaal € 895,- zijn maar dit wordt exact berekend op basis van werkelijke kosten.

Alle bedragen zijn inclusief BTW.

De tarieven worden jaarlijks geïndexeerd volgens de Consumenten Prijs Index (CPI).

Er wordt een korting gegeven van € 100,- op de adressen zonder COAX en € 50,- op de adressen met COAX indien meer dan 80% van het totaal aantal potentiële adressen zich heeft aangemeld. De korting geldt alleen bij de eenmalige betaling en is niet van toepassing op de betaling in maandelijkse termijnen.

Als je een glasvezelaansluiting wilt, moet je altijd een abonnement bij een serviceprovider afsluiten. Indien je niet binnen 3 maanden na de aansluiting hebt gekozen voor een serviceprovider betaal je een extra vergoeding van € 250,- incl. btw.

De kosten van de glasvezelaansluiting worden pas in rekening gebracht als de aansluiting is opgeleverd door Getnet én als vervolgens ook de aansluiting met de serviceprovider gerealiseerd is. Je krijgt hierover tijdig bericht.